До новин

Суд відмовив НБУ в закритті справи Платинум Банку

05 липня, 2016
Резонансні справи
Суд відмовив НБУ в закритті справи Платинум Банку

Окружний адміністративний суд Києва 22 червня відмовив у задоволенні клопотання представника Національного банку про закриття провадження у справі Платинум Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням Finсlub.

З ухвали суду випливає, що 9 червня, на минулому засіданні суду, НБУ заявив клопотання про закриття провадження у справі, оскільки «НБУ в рамках відносин, щодо яких подано позов, не здійснював до ПрАТ «МТС Україна» владні управлінські функції».

Як повідомлялося, компанія «МТС Україна» просила суд визнати протиправною бездіяльність НБУ щодо неприйняття належних заходів реагування щодо віднесення «Платинум Банку» до категорії проблемних, внаслідок невиконання зобов'язань перед «МТС Україна» з повернення коштів за договорами банківського вкладу, термін виконання яких настав протягом більш ніж 7 місяців.

Також компанія вимагала зобов'язати НБУ віднести «Платинум Банк» до категорії проблемних.

«Заслухавши пояснення представників, суд прийшов до висновку про необґрунтованість клопотання відповідача про припинення провадження», - йдеться в рішенні суду.

Оскаржувана бездіяльність НБУ щодо неприйняття належних заходів реагування щодо віднесення «Платинум Банку» до категорії проблемних, на думку позивача - «МТС Україна», призвела до порушення його прав, а оскільки така бездіяльність допущена суб'єктом владних повноважень в зв'язку з виконанням або невиконанням владних управлінських функцій , то ця суперечка є публічно-правовим спором, стверджують в суді.

Наступне засідання суду відбудеться 12 липня, уточнили в НБУ.

Як повідомлялося, Платинум Банк в Господарському суді Києва домігся тримісячної відстрочки повернення депозитів компанії «МТС Україна».

Вона вимагала повернути вклади на 250 млн гривень, але банку вдалося переконати суд не приймати рішення, здатне привести до його неплатоспроможності.

Госпсуд Києва 14 квітня затвердив тримісячну відстрочку погашення боргу перед «МТС Україна» до 14 липня.

Як писав інформпортал Банкрутство & Ліквідація, журналіст Олександр Дубинський розповів, чому «МТС Україна» домагається банкрутства Платинум Банку.

Коментарі
Додати коментар