До новин

«Укрпошта» оскаржує виплату 8 мільйонів Дельта Банку

08 липня, 2016
Резонансні справи
«Укрпошта» оскаржує виплату 8 мільйонів Дельта Банку

УДППЗ «Укрпошта» оскаржує в суді вимогу виплатити Дельта Банку 7,9 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Цей розгляд розпочався після банкрутства Дельта Банку в березні 2015 року. З 2013 року «Укрпошта» через свої відділення брала платежі позичальників Дельта Банку і в подальшому, як агент, перераховувала їх банку.

Перед банкрутством банку «Укрпошта» не перерахувала ці кошти. У той же час, рахунок «Укрпошти» в Дельта Банку, на якому були розміщені 7,07 млн гривень, був заблокований, тому поштовий оператор запропонував тимчасовому адміністратору провести взаємозалік зустрічних вимог.

Однак той відмовився, оскыльки така операцыя не передбачена законодавством щодо черговості повернення кредиторам коштів з банків-банкрутів.

7 червня 2016 року Господарський суд Києва задовольнив позов Дельта Банку до «Укрпошти» і зобов'язав виплатити банку 7,9 млн гривень.

В «Укрпошті» повідомили, що поки не виконали цю вимогу.

«24 червня «Укрпошта» подала апеляційну скаргу на рішення суду, в зв'язку з чим, дане рішення не вступило в силу. Після розгляду апеляційної скарги і набрання рішенням чинності воно буде виконано «Укрпоштою» в установленому порядку», - повідомили в «Укрпошті».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів вимагає від «Укрпошти» терміново перерахувати гроші Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар