До новин

У ФГВ розповіли, яким позичальникам банку «Михайлівський» не загрожують штрафні санкції

11 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
У ФГВ розповіли, яким позичальникам банку «Михайлівський» не загрожують штрафні санкції

Штрафні санкції до позичальників ПАТ «Банк Михайлівський», право вимоги за договорами яких було відступлено на користь ТОВ «ФК «Плеяда», не застосовуватимуться.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Фондом прийнято рішення не застосовувати штрафні санкції за несвоєчасну сплату заборгованості до позичальників ПАТ «Банк Михайлівський», право вимоги за договорами яких було відступлено на користь ТОВ «ФК «Плеяда», - зазначили у прес-службі.

Підставою для цього стало настання обставин непереборної сили: попри те, що ПАТ «Банк Михайлівський» на сьогодні залишається єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами, ТОВ «ФК «Плеяда» та ТОВ «ФК «Фагор» продовжують безпідставно вимагати від позичальників банку оплачувати кредити за їхніми реквізитами. Не зважаючи на те, що договір факторингу, відповідно до якого банком відступлено права вимоги за кредитними договорами на суму понад 680 млн грн, було визнано нікчемним ще 30 травня, на початку червня ухвалою Окружного адміністративного суду ПАТ «Банк Михайлівський» було заборонено вчиняти будь-які дії щодо прийняття платежів у погашення кредитів.

Зважаючи на це, та з метою зменшення моральної напруги серед позичальників ПАТ «Банк Михайлівський», Фондом було прийнято рішення не нараховувати штрафи та пені за прострочення платежів за кредитами до дня набрання чинності судових рішень з даного питання.

«Станом на сьогодні не існує жодного рішення суду, яким би було встановлено дійсність Договору факторингу №1905 від 19.05.2016 та яке б підтвердило факт того, що ТОВ «ФК «Плеяда» чи ТОВ «ФК «Фагор» правомірно набули право вимоги за кредитними договорами ПАТ «Банк Михайлівський», - нагадали у Фонді.

Ухвали суду у формі забезпечення позову не встановлюють дійсність зазначеного Договору факторингу.

Як уже повідомлялося, сплачені раніше сумиза реквізитами ПАТ «Банк Михайлівський» будуть зараховані на особисті рахунки позичальників після закінчення судового процесу. При сплаті коштів на користь ТОВ «ФК «Фагор» погашення кредитної заборгованості не відбувається.

Коментарі
Додати коментар