До новин

В НБУ вислухали претензії вкладників «Михайлівського»

12 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
В НБУ вислухали претензії вкладників «Михайлівського»

В Національному банку України відбулася чергова зустріч з групою вкладників неплатоспроможного ПАТ «Банк «Михайлівський».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

На питання представників громадськості, які входять до компетенції НБУ, відповідала директор департаменту банківського нагляду Наталія Дегтярьова.

Представник НБУ також звернула у вагу, що багато запитань членів ініціативної групи вкладників ПАТ «Банк «Михайлівський» входять до компетенції Фонду гарантування вкладів. Вона нагадала, що відшкодуванням коштів вкладникам неплатоспроможних банків займається виключно Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Згідно законодавства, органи державної влади та Нацбанк не мають права втручатися в діяльність Фонду щодо реалізації законодавчо закріплених за ним функцій і повноважень.

Наразі Фонд вивчає документи ПАТ «Банк «Михайлівський» та готується до початку виплат вкладникам банку. Водночас, Національний банк згідно законодавства не здійснює банківський нагляд за ПАТ «Банк «Михайлівський» з моменту запровадження тимчасової адміністрації.

Зі свого боку Національний банк України звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати дії власника та керівництва ПАТ «Банк Михайлівський», які можуть свідчити про наявність ознак організованої злочинності.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у ФГВ розповіли, яким позичальникам банку «Михайлівський» не загрожують штрафні санкції.

Коментарі
Додати коментар