До новин

Збанкрутілий банк Арбузова перевів на «Укргазбанк» проблемний борг на 67 мільйонів

12 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
Збанкрутілий банк Арбузова перевів на «Укргазбанк» проблемний борг на 67 мільйонів

ПАТ «Укргазбанк» стягує з ТОВ «Автопластгума» 66,90 млн гривень заборгованості за кредитним договором.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Києва від 15 червня, передають повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

У 2012 році ПАТ «Комерційний банк «Експобанк» відкрив ТОВ «Автопластгума» кредитну лінію на 22,56 млн гривень під 18% річних.

У липні 2014 року «Експобанк» через договір цесії передав майнові права вимоги за кредитним договором «Укргазбанку».

Фірмі «Автопластгума» нарахували 30,93 млн гривень заборгованості по поверненню кредитних коштів, 10,72 млн гривень заборгованості по сплаті відсотків та відсотках за їх користування, а також 25,25 млн гривень пені за несвоєчасну сплату кредиту і відсотків.

Договір цесії може передбачати попередню або наступну компенсацію вартості боргу кредитору - «Експобанку» - або взагалі не передбачати компенсації. Які саме умови прописані у договорі «Експобанку» з «Укргазбанком» невідомо.

Компанія «Автопластгума» оформлена на ПрАТ «Компанія з управління активами «Національний резерв» і Олега Лиховида. До початку 2015 року часткою Лиховида володів громадянин США Давід Халперт.

Фонд гарантування вкладів ввів в «Експобанк» тимчасову адміністрацію 25 вересня 2014 року. 22 січня 2015 року Нацбанк відкликав ліцензію «Експобанку» і почав процедуру ліквідації.

За даними ЕП, «Експобанк» контролювався Сергієм Арбузовим, який в часи президента Віктора Януковича був головою Національного банку і першим віце-прем’єр-міністром.

Коментарі
Додати коментар