До новин

НБУ запропонував варіант прозорого продажу майна неплатоспроможних банків

18 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ запропонував варіант прозорого продажу майна неплатоспроможних банків

Національний банк ініціює створення експертної ради для забезпечення прозорості продажу заставного майна неплатоспроможних банків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

У НБУ розповіли, що його керівництво разом з керівниками Міністерства юстиції України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняли рішення створити експертну раду та моніторинговий комітет з питань моніторингу процесу примусової реалізації великих активів неплатоспроможних банків. Таке рішення було прийняте на спільній нараді керівництва відомств.

Мета створення експертної ради та комітету - забезпечити прозорість процесу продажу заставного майна через ДП «СЕТАМ» в рамках виконавчого провадження. В межах своїх повноважень рада координуватиме у цьому процесі дії Міністерства юстиції України, Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

До складу експертної ради увійдуть представники Мін'юсту, Нацбанку та ФГВФО. Представники Фонду державного майна України також будуть запрошені до участі в експертній раді.

При стягненні активів, які мають бути реалізовані для погашення кредитів рефінансування Національного банку, результати оцінки майна мають доводитись до відома Національного банку для прийняття рішення про доцільність перевірки цих результатів.

Постійно діючим робочим органом експертної ради буде моніторинговий комітет, до складу якого ввійдуть представники Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерства юстиції України на рівні керівників департаментів цих відомств.

Коментарі
Додати коментар