До новин

За півроку НБУ отримав 255 мільйонів від реалізації заставного майна

22 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
За півроку НБУ отримав 255 мільйонів від реалізації заставного майна

За перше півріччя 2016 року Національний банк отримав від реалізації заставного майна 255,3 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Як наголошується, Національний банк отримав  у другому кварталі 2016 року 163 млн гривень від реалізації  заставного майна за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам. Це майже вдвічі більше, ніж отримана у першому кварталі сума - 92,3 млн гривень.

«Всього у першому півріччі обсяг отриманих Національним банком коштів від реалізації  заставного майна становить 255,3 млн гривень», - повідомляє прес-служба.

Найбільший обсяг коштів у першому півріччі було перераховано НБУ від реалізації нерухомості таких банків, як ПАТ «КБ «Надра», ПАТ «Брокбізнесбанк», ПАТ «Банк Форум».

«Загалом неплатоспроможні банки у першому півріччі  погасили  заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 2,5 млрд гривень. Таке скорочення відбулось, зокрема, за рахунок звернення НБУ стягнення на державні облігації, передані ПАТ «ВіЕйБі Банк» у заставу, як забезпечення за кредитами рефінансування», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, фактичний обсяг погашень за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам, у 2015 році становив 1,1 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар