До новин

Держава за 180 млн продає борг Харківської ТЕЦ перед банком «Форум»

22 липня, 2016
Банкрутство фінустанов
Держава за 180 млн продає борг Харківської ТЕЦ перед банком «Форум»

На продаж виставлено права вимоги за кредитом банку «Форум», у забезпечення якого передано обладнання діючої ТЕЦ у Харкові.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

10 серпня на електронному майданчику ДП «СЕТАМ» відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитом, забезпеченням за яким виступає, зокрема, обладнання діючої ТЕЦ у Харкові. Стартова ціна, за якою лот виставляється на торги, складає 180,46 млн грн.

«Станом на кінець березня цього року заборгованість юридичної особи за договором, оформленим у ПАТ «Банк «Форум», сягнула 216,56 млн грн», - уточнили у перс-службі.

Позичальник є діючою компанією, що здійснює діяльність у сфері газодобування, поставки газу та пального. Обслуговування кредиту припинилось тільки після введення у банк тимчасової адміністрації.

У забезпечення за договором передано обладнання найновішого з блоків, потужністю 300 МВт, діючої ТЕЦ у Харкові. У заставі банку – теплофікаційна установка, розподільчий пристрій, тягодутьовий пристрій котлоагрегату, контрольно-вимірювальні прилади, автоматика тощо.

Крім того, забезпеченням за кредитом виступають майнові права за договором поставки палива, а також порука юридичної особи на суму 8 млн дол. США.

Аукціон відбудеться 10 серпня на електронному майданчику ДП «СЕТАМ».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава продає плавучий готель банку «Форум» за 36 млн грн.

Коментарі
Додати коментар