До новин

Суд підтвердив законність рішення НБУ щодо банку «Юнісон»

03 серпня, 2016
Банкрутство фінустанов
Суд підтвердив законність рішення НБУ щодо банку «Юнісон»

Апеляційний суд підтвердив законність віднесення ПАТ «Банк «Юнісон» до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Національного банку України.

Київський апеляційний адміністративний суд 2 серпня 2016 року підтвердив законність віднесення ПАТ «Банк «Юнісон» до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності. Рішення суду набрало законної сили з моменту його проголошення. У червні 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив одному з акціонерів ПАТ «Банк «Юнісон» у задоволенні позовних вимог, якими позивач просив суд визнати протиправною та скасувати постанову НБУ про віднесення ПАТ «Банк «Юнісон» до категорії неплатоспроможних», - зазначили у прес-службі.

Таким чином, суд першої інстанції підтвердив правомірність дій регулятора на всіх етапах взаємодії з банком «Юнісон» з питань приведення структури власності цього банку у відповідність до вимог щодо прозорості.

Нагадаємо, що Правління Національного банку України прийняло рішення від 28 квітня 2016 року №300 про віднесення ПАТ «Банк «Юнісон» до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ подовжив дію тимчасової адміністрації у банку «Юнісон» до того моменту, поки НБУ не вирішить його ліквідувати.

Коментарі
Додати коментар