До новин

В НБУ відреагували на мітинг ошуканих вкладників «Михайлівського»

10 серпня, 2016
Банкрутство фінустанов
В НБУ відреагували на мітинг ошуканих вкладників «Михайлівського»

У Національному банку уточнюють, що виплати вкладникам банку «Михайлівський» розпочалися з 15 липня цього року, проте багато вкладників перевели свої кошти з банку до низки ТОВ, тому претендувати на відшкодування не можуть.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Більшість мітингувальників під стінами Національного банку України не є вкладниками банку «Михайлівский», а переважно - клієнти фінансових компаній ТОВ «Індивідуальний розрахунковий центр» (ІРЦ) та ТОВ «Кредитно-інвестиційний центр». Ці компанії не були офіційно пов'язані з банком «Михайлівський». Регулятором діяльності цих компаній виступає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг). Національний банк та Фонд наразі не мають жодного впливу на їх діяльність», - зауважили в НБУ.

У прес-службі нагадали, що вклади клієнтів фінансових компаній згідно із законодавством України не гарантуються, а особи, які не погоджуються з рішенням Фонду, відповідно до законодавства України мають право звернутися до суду.

Національний банк у червні цього року звернувся до правоохоронних органів з проханням розібратися в діях керівництва та топ-менеджменту банку «Михайлівський». Пізніше Фонд також направив правоохоронцям 4 заяви про вчинення кримінальних злочинів посадовими особами цього банку на суму майже 2 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, вкладники збанкрутілого банку «Михайлівський» мітингували під НБУ.

Коментарі
Додати коментар