До новин

ГПУ в суді заблокувала продаж зобов'язань збанкрутілого Ерде Банку

22 серпня, 2016
Банкрутство фінустанов
ГПУ в суді заблокувала продаж зобов'язань збанкрутілого Ерде Банку

Вищий господарський суд України остаточно визнав недійсним рішення конкурсної комісії з реалізації майна ПАТ «Ерде Банк», що знаходиться у стадії ліквідації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

«З метою захисту інтересів держави, прокуратура м. Києва звернулася до суду з позовом про визнання недійсним рішення конкурсної комісії з реалізації майна ПАТ «Ерде Банк», щодо якого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює процедуру ліквідації, та договору про відступлення права вимоги за кредитним договором», - розповідають у ГПУ.

Встановлено, що право вимоги у боржника за кредитним договором на загальну суму понад 24 млн грн неплатоспроможним банком відступлено на користь комерційної структури всього лише за 780 тис. грн. Зазначене призвело до втрати можливості отримати банком значні грошові кошти для задоволення вимог кредиторів та повернення вкладів громадян.

Судами першої та апеляційної інстанцій позов задоволено та визнано нікчемним договір про відступлення права вимоги.

Разом з тим товариство оскаржило зазначені рішення у касаційному порядку.

Однак Вищий господарський суд України, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, 16.08.2016 касаційну скаргу товариства відхилив, а судові рішення про задоволення позовних вимог прокурора залишив у силі.

Коментарі
Додати коментар