До новин

ФГВФО запитає ВАСУ, що робити з УкрІнБанком

05 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО запитає ВАСУ, що робити з УкрІнБанком

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернеться до Віщого адміністративного суду Україна за офіційним роз’ясненням, як саме можна виконати рішення цього суду від 31 серпня, яким було скасовано постанову Національного банку про визнання УкрІнБанку неплатоспроможним.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у ФГВФО.

Фонд уточнив, що звернеться до ВАСУ одразу після того, як отримає від суду повний офіційний текст копії ухвали.

Фонд зазначає, що рішення ВАСУ не передбачає автоматичного відновлення банківської ліцензії УкрІнБанку, не містить також і порядку відновлення діяльності банку. «Варто зауважити, що такий порядок не визначено ні самими рішеннями, ні будь-якими приписами чинного законодавства України», - сказано в повідомленні Фонду.

Фонд зауважив, що готовий на виконання рішення суду передати контроль над збереженими активами банку, але тільки легітимним представникам УкрІнБанку, яких погодить Національний банк України.

За даними Фонду, процедуру ускладнює той факт, що 14 липня цього року до Єдиного державного реєстру були внесені зміни: УкрІнБанк було перейменовано на Укрінком, а місце розташування юридичної особи змінено з Києва на Сєверодонецьк Луганської області.

«Обставини, за яких до Єдиного реєстру було внесено інформацію про перейменування юрособи та змінено її місцезнаходження, наразі вивчаються правоохоронними органами. За цим фактом Фондом було подано заяви до СБУ, ГПУ та НАБУ», - говориться у повідомленні Фонду.

Фонд також повідомив, що до моменту погодження Нацбанком легітимних керівників УкрІнБанку та в період очікування роз’яснення рішення судом він зберігатиме активи банку, захищаючи інтереси кредиторів та вкладників.

Як повідомлялось, НБУ відніс УкрІнБанк до неплатоспроможних у грудні 2015 року і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав виведення цього банку з ринку. За час цієї процедури Фонд виплатив понад 1,78 млрд гривень за рахунок кредитів, залучених Фондом у Міністерства фінансів.

Коментарі
Додати коментар