До новин

Слідчий комітет Білорусі звинувачує Лагуна в крадіжці грошей

06 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Слідчий комітет Білорусі звинувачує Лагуна в крадіжці грошей

Головне слідче управління центрального апарату Слідчого комітету Республіки Білорусь звинувачує голову спостережної ради «Дельта банку» Миколу Лагуна в розкраданні грошей білоруського «Дельта банку», одноосібним власником якого він був.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва.

Згідно з текстом ухвали Печерського райсуду від 8 серпня ц.р., суд розглядав клопотання адвоката Микити Нураліна про скасування арешту майна в інтересах особи, ім’я якої не називається. В той самий час у тексті ухвали вказано, що ця особа є акціонером і членом ради директорів ТОВ «Дельта Банк» (Респубілка Білорусь, м. Мінськ). Згідно з інформацією на офіційному сайті цього банку, 100% акцій фінустанови належить Миколі Лагуну.

В ухвалі зазначено, що Печерський суд 30 березня цього року задовольнив клопотання Генпрокуратури України та наклав арешт на майно Миколи Лагуна: три автомобілі Land Rover, Range Rover та один Porshe 996 Turbo 3600. Генпрокуратура України подавала в суд клопотання на виконання запиту Слідчого комітету Республіки Білорусь про надання міжнародної правової допомоги у кримінальній справі.

З тексту ухвали випливає, що Микола Лагун та ще три посадові особи «Дельта Банку» в період з грудня 2012 року по березень 2015 року в результаті фінансово-господарських ємовідносин із Banbury Management Limited (Беліз) «навмисно створили і в подальшому збільшували, а також приховали неплатоспроможність ЗАТ «Дельта Банк», чим було спричинено шкоду кредиторам (клієнтам та вкладникам) в особливо великому розмірі». «Вказані особи в період часу з грудня 2012 року по березень 2015 року, перебуваючи в місті Мінськ, з використанням реквізитів і розрахункових рахунків Banbury Management Limited, здійснили розкрадання грошових коштів ТОВ «Дельта Банк» в особливо великому розмірі», – сказано в ухвалі Печерського райсуду.

ЗАТ «Дельта Банк» (Білорусь) було визнано банкрутом у серпні 2015 року, він має бути ліквідований до кінця цього року.

ПАТ «Дельта Банк» (Україна) було визнано неплатоспроможним 02 березня 2015 року, тоді ж введено тимчасову адміністрацію. 
Коментарі
Додати коментар