До новин

ФГВФО змінив критерії відбору організаторів аукціонів

12 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО змінив критерії відбору організаторів аукціонів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінив критерії відбору організаторів відкритих торгів з реалізації активів неплатоспроможних банків, що відбуватимуться за новою системою «ProZorro.Продажі», з метою максимального розширення кола учасників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на повідомлення ФГВФО.

Зміна критеріїв стала можлива після того, як ФГВФО та громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна» підписали договір про взаємодію щодо реалізації пілотного проекту з продажу активів неплатоспроможних банків за новою системою «ProZorro.Продажі».

ФГВФО повідомив, що зміна критеріїв дасть можливість залучити організаторів торгів з розподіленою архітектурою, тобто тих, у кого є єдина центральна база даних та модуль аукціонів для кількох майданчиків. Це дасть змогу розширити коло учасників кваліфікаційного відбору.

Фонд зазначив, що організатори аукціонів, електронні майданчики яких підключені до центральної бази даних «Трансперенсі Інтернешнл Україна», можуть підтвердити, що їхній електронний майданчик відповідає вимогам, надавши лист від «Трансперенсі Інтернешнл Україна» про результати верифікації.

«У процесі діалогу з учасниками ринку нам вдалося дійти компромісу щодо кількох критеріїв відбору. Адже перед Фондом, командою ProZorro та організаторами торгів стоїть спільна мета – досягнення максимального результату при реалізації активів банків, що ліквідуються», – сказала Юлія Берещенко, директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду.

ФГВФО повідомив, що плановий кваліфікаційний відбір організаторів відкритих торгів триватиме до 16 вересня. Фонд також нагадав, що раніше на прохання потенційних учасників він продовжив терміни відбору організаторів торгів майже на місяць, але ті майданчики, що не встигнуть подати документи до 16 вересня, зможуть пройти кваліфікацію Фонду під час додаткової акредитації, що буде оголошена за потреби.

«Звісно, майданчик і біржі, які раніше приєднаються до пілотного проекту «ProZorro. Продажі», отримають певні переваги, хоча б з точки зору досвіду і розуміння процедур. Тож ми закликаємо всіх, хто зацікавлений, приєднатися до організації перших аукціонів, не баритися і пришвидшити підготовку та подачу документів на акредитацію до Фонду. Усі можливості для приєднання створено», - зазначив керівник проекту «ProZorro.Продажі» Олексій Соболєв.

Кваліфікаційний відбір організаторів аукціонів розпочався ще 22 липня, прийом пропозицій триватиме до 10-ї ранку 16 вересня. Розкриття кваліфікаційних пропозицій відбудеться об 11й ранку того самого дня.
Коментарі
Додати коментар