До новин

Ще 1156 вкладників «Михайлівського» отримали право на виплати

16 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Ще 1156 вкладників «Михайлівського» отримали право на виплати

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб доповнив загальний реєстр вкладників банку "Михайлівський", які мають право на отримання гарантованої суми відшкодування.

Про це  інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі ФГВФО.

Реєстр доповнено інформацією щодо 1156 осіб, які мають право отримати виплати на загальну суму 59 мільйонів гривень. Виплати почались з 14 вересня.

Відповідно до прийнятого виконавчою дирекцією Фонду рішення від 12 липня 2016 р. № 1213 «Про початок процедури ліквідації ПАТ «Банк Михайлівський» та делегування повноважень ліквідатора банку», виплати гарантованого відшкодування вкладникам банку розпочались з 15 липня ц.р.

Нагадаємо, НБУ прийняв рішення про віднесення банку «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних через здійснені банком 23 травня пізно ввечері сумнівні операції з депозитами фізичних осіб.  

20 травня, коли голова правління банку «Михайлівський» Ігор Дорошенко залишив посаду, банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ до своєї бази даних і перевів вклади фізосіб із пов'язаних з банком компаній, збільшивши тим самим навантаження на ФГВФО на 1 млрд гривень – до 2,6 млрд гривень.

Таким чином банк намагався розгорнути на балансі вклади пов'язаних фінансових компаній, які не підпадають під гарантії.

12 серпня Національна поліція повідомила про вручення підозри та арешт екс-голови правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка, який підозрюється в розкраданні 870 млн гривень і доведенні банку до неплатоспроможності. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв портал «Банкрутство & Ліквідація», Головне слідче управління Національної поліції здійснює досудове розслідування кримінального провадження. за фактом зловживання повноваженнями службовими особами ПАТ «Банк Михайлівський».

 

 

Коментарі
Додати коментар