До новин

Банк Форум і Дельта Банк реалізують свої активи для погашення заборгованостей

19 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Банк Форум і Дельта Банк реалізують свої активи для погашення заборгованостей

На засіданні Ради громадського моніторингу при ФГВФО було обговорено стратегію реалізації активів ПАТ «Банк Форум» і початок реалізації активів АТ «Дельта Банк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі ФГВФО.

Розглядалось питання про поточне становище ПАТ «Банк Форум»: стратегії  реалізації активів, доходів і витрат банку, претензійно-позовної роботи,  діяльності уповноваженої особи на ліквідацію ПАТ «Банк Форум» І. Ларченко.

Основним питанням, яке представники громадськості поставили до посадових осіб Фонду, стало визначення перспективи виплати коштів кредиторам четвертої черги ПАТ «Банк Форум».

Учасників засідання поінформували, що станом на початок вересня 2016 року ПАТ «Банк Форум» повністю погасив заборгованість у сумі 486,69 млн грн перед Національним банком України за кредитом рефінансування в рамках позачергового задоволення вимог заставодержателя. Також банк проводить погашення заборгованості третьої черги кредиторів. Із загальної суми вимог по третій черзі (2,7  млрд грн) вже задоволено понад 1 млрд грн. Заявлені вимоги четвертої черги кредиторів становлять близько 2,4 млрд грн.

З метою задоволення вимог кредиторів ПАТ «Банк Форум» активно реалізує активи та майно, які перебувають на балансі банку. Згідно з попередніми домовленостями між Фондом та ГО «Форум-СОС», реалізація активів ПАТ «Банк Форум» відбуватиметься в рамках реалізації пілотного проекту «Prozorro. Продажі».

Представники АТ «Дельта Банк» поінформували присутніх про стан претензійно-позовної роботи з повернення активів банку та повідомили про початок процесу реалізації активів.

Коментарі
Додати коментар