До новин

Вкладникам Банку «ЮНІСОН» продовжують виплачувати кошти

19 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Вкладникам Банку «ЮНІСОН» продовжують виплачувати кошти

З 12 вересня 2016 року ПАТ «Банк «ЮНІСОН» продовжив виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився до 31 липня 2016 року включно.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі ФГВФО.

Також здійснюються виплати коштів вкладникам за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився раніше, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки).

Виплати вкладникам здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб ПАТ «Банк «ЮНІСОН» з ринку, але не більш як 200 тисяч гривень.

Вклади в іноземній валюті перераховуються в національну валюту України за офіційним курсом гривні, встановленим Національним банком України до іноземних валют на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «Банк «ЮНІСОН» (28 квітня 2016 року).

Виплати коштів здійснюються через відділення ПАТ «Банк «ЮНІСОН». Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

ФГВФО повідомляє також про продовження повноваження уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «Банк «ЮНІСОН» Шевченка Андрія Миколайовича до дати отриманням рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «БАНК «ЮНІСОН».

Таке рішення ухвалено виконавчою дирекцією Фонду з метою збереження активів банку та запобігання їх втраті, відповідно до частини 6 статті 12 та частини 1 статті 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та з огляду на ухвалу Ленінського районного суду м. Харкова від 18.07.2016 у справі про забезпечення позову, якою заборонено, зокрема, посадовим особам виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та іншим уповноваженим особам до вирішення справи по суті вносити пропозиції до Національного банку України та приймати рішення щодо ліквідації ПАТ «Банк «ЮНІСОН» та/або відкликання банківської ліцензії у цього банку.

 

 

Коментарі
Додати коментар