До новин

Кредити найприбутковішого оператора зернового ринку виставляють на продаж

21 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Кредити найприбутковішого оператора зернового ринку виставляють на продаж

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж права вимоги за кредитами, що перебувають на балансі ПАТ «ВБР».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі ФГВФО.

Компанія-позичальник веде активну господарську діяльність і займається вирощуванням зернових, бобових та насіння олійних культур. Станом на початок серпня 2016-го заборгованість за кредитами склала 51,12 млн грн. При цьому у забезпечення за договорами передано будівлі діючого молокозаводу, готель-ресторан та сільгосптехніку. На торги актив виставляється уперше.

Компанія-позичальник зареєстрована у Вінницькій області і входить до Топ-60 найприбутковіших операторів зернового ринку України за 2015 рік (рейтинг 100 найприбутковіших компаній за версією Alliance Capital Management).

У заставу банку передана сільгосптехніка, що використовується позичальником у поточній діяльності: чотири комбайни відомої американської марки John Deere, чотири сівалки та один оприскувач.

Крім того, забезпеченням за договорами виступають будівлі та споруди діючого молокозаводу загальною площею 6 131 3 кв.м та виробниче обладнання і устаткування, що розміщуються у м. Хмільник Вінницької області. Кілька років тому у капітальний ремонт заводу було вкладено понад 20 млн грн.

Також у забезпечення договорів передано готель-ресторан загальною площею 954,9 кв.м, що також розміщується у м. Хмільник Вінницької області.

Стартова ціна лоту – 25,02 млн грн.

Аукціон з продажу прав вимоги за кредитами відбудеться 13 жовтня на електронному майданчику «Аграрної біржі». 

Коментарі
Додати коментар