До новин

Колишні працівники банку «Київська Русь» вкрали у нього мільйон гривень

26 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Колишні працівники банку «Київська Русь» вкрали у нього мільйон гривень

Двом колишнім службовцям банку «Київська Русь» Київська міська прокуратура повідомила про підозру за фактом привласнення банківських коштів в особливо великих розмірах.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі  прокуратури.

Як зазначається в повідомленні, прокуратурою встановлено, що начальник відділу одного з територіальних відділень банку, вступивши у змову із завідувачем каси та іншими посадовими особами фінустанови, організувала схему власного незаконного збагачення шляхом підроблення документів на видачу готівкових коштів з карткових рахунків клієнтів.

«На підставі вказаних підроблених документів упродовж 2014-го - початку 2015 років зловмисникам вдалося заволодіти коштами на загальну суму понад 1 млн гривень», - повідомляють у прокуратурі.

Дії банківських службовців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групи осіб) та ч. 2 ст. 200 КК (підроблення документів, що надають доступ до банківських рахунків).

«Вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває», - уточнили у прокуратурі.

Нагадаємо, 19 березня 2015 року ПАТ «Банк «Київська Русь» був віднесений Нацбанком до категорії неплатоспроможних.

16 липня 2015 року НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар