До новин

Суд удруге позбавив НБУ застав банку «Надра»

30 вересня, 2016
Банкрутство фінустанов
Суд удруге позбавив НБУ застав банку «Надра»

Київський апеляційний господарський суд 15 вересня задовольнив апеляційну скаргу Державної іпотечної установи на рішення Господарського суду Києва від 6 жовтня 2015 року і повторно визнав недійсними угоду застави майнових прав банку «Надра», переданих Національному банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Київський апеляційний господарський суд відмінив рішення Госпсуду Києва і прийняв нове рішення, в якому повністю задовольнив вимогу Державної іпотечної установи.

У 2009 році Державна іпотечна установа надала банку «Надра» кредит на 700 млн гривень, під заставу якого отримала 120% від суми боргу – майнові права по іпотечним житловим кредитам на 840 млн гривень.

У лютому 2015 року банк «Надра» був визнаний неплатоспроможним. Але виявилось, що банк у серпні 2011 року передав ці ж кредити Національному банку в заставу під рефінансування. Оскільки Державна іпотечна установа не давала згоди на повторну заставу, вона одразу оскаржила їх передачу в НБУ. У травні цього року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним угоду застави, переданої НБУ, оскільки ці права раніше були передані в заставу до іпотечної установи. НБУ не погодився з цим рішення і оскаржив його у Вищому госпсуді, і той в липні відмінив рішення апеляційного суду. Справа була повернута до Київського апеляційного господарського суду для повторного розгляду, той повторно визнав недійсною угоду застави майнових прав, переданих НБУ, і поверну справу до госпсуду для виконання.

Коментарі
Додати коментар