До новин

МВФ назвав кількість українських банків, що потребують докапіталізації

04 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
МВФ назвав кількість українських банків, що потребують докапіталізації

Міжнародний валютний фонд констатує необхідність докапіталізації 12 українських банків із другої двадцятки за підсумками діагностики.

Про це сказано в меморандумі співробітництва України й МВФ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

В МВФ зазначили, що Національний банк завершив два раунди діагностики найбільших 39 банків, на які припадає 95% активів системи, приділяючи особливу увагу стійкості грошових потоків позичальників і якості забезпечення кредитного портфеля.

Результати показали, що дефіцит капіталу відчували 28 банків із 39 установ.

З перших 20 банків, ті, які потребували додаткового капіталу, вже внесли необхідні кошти у свій капітал. Діагностику другої двадцятки було завершено в липні поточного року. Вона показала, що 12 із цих банків необхідно докапіталізувати. Крайній строк проведення докапіталізації - лютий 2017 року.

Разом з тим діагностика показала, що в більшості банків норматив щодо кредитування пов’язаних осіб порушено, і його необхідно буде привести у відповідність із вимогами в найближчі три роки.

Як повідомлялося, раніше Міжнародний валютний фонд закликав українську владу сприяти зміцненню банківської системи за рахунок докапіталізації і зменшення пов'язаного кредитування.

Національний банк планує затвердити плани докапіталізації 40 банків до кінця 2016 року й провести діагностику решти фінустанов до червня 2017 року.

Коментарі
Додати коментар