До новин

ФГВФО оприлюднив незалежну оцінку прав вимоги за кредитами збанкрутілих банків

04 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО оприлюднив незалежну оцінку прав вимоги за кредитами збанкрутілих банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднив незалежну оцінку прав вимоги за кредитними договорами банків, що ліквідуються.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу фонду.

Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду. Дані про незалежну оцінку кредитів фізичних та юридичних осіб, клієнтів 63 неплатоспроможних банків, у розрізі договорів уже розміщені на офіційному сайті у розділі «Виведення банків з ринку» та на інформаційному порталі фонду у розділі «Активи банку».

Оціночна вартість прав вимоги за договорами лягла в основу формування ліквідаційної маси кожного банку. Окрім даних про незалежну оцінку активів, у базі також представлено інформацію про загальну заборгованість та кількість днів невиконання зобов’язань, опис застави.

Розкриття даних про незалежну оцінку – черговий крок фонду у запровадженні більшої прозорості та транспарентності процесу продажу активів банків, що ліквідуються.

У ФГВ наголосили, що на його офіційному сайті у розділі «Результати оцінки активів, інвентаризації майна банку та формування ліквідаційної маси» вже оприлюднюється інформація про сформовані ліквідмаси неплатоспроможних банків. У тому числі наведено дані про загальну балансову та оціночну вартості кредитних портфелів фізичних та юридичних осіб. У розрізі договорів інформація оприлюднюється уперше.

Коментарі
Додати коментар