До новин

Банкрутує скандальна фірма «Східбуд», якою цікавляться правоохоронці через тендерні махінації

10 жовтня, 2016
Банкрутство підприємств
Банкрутує скандальна фірма «Східбуд», якою цікавляться правоохоронці через тендерні махінації

Господарський суд Харківської області 3 жовтня 2015 року порушив справу про банкрутство ТОВ «Науково-виробниче об'єднання «Східбуд», що минулого року потрапила до уваги правоохоронців та Антимонопольного комітету через махінації на тендерах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу по справі № 922/3106/16.

Ініціаторами банкрутства є власники «Східбуду». Розпорядником майна суд призначив арбітражного керуючого Олександра Сердюка.

Минулого року товариством зацікавились правоохоронці через ознаки фіктивності.

ТОВ «НВО «Східбуд» належить Сергію Куровському, директором є Сергій Приходько. Фірма зареєстрована у Харкові по проспекту Леніна, 36. За цією ж адресою зареєстровано також ТОВ «Вентто» Сергія Кожевнікова, яке було єдиним конкурентом «НВО «Східбуд» на тендері, що проводила Харківська ТЕЦ-5 11 листопада 2015 року. Тоді «Східбуд» цей тендер виграв.

Ще раніше ці дві фірми були єдиними учасниками тендеру Нацгвардії щодо капітального ремонту будови у Харкові. Тоді переможцем торгів стало ТОВ «Вентто», а  вартість угоди склала 6,70 млн гривень.

10 листопада минулого року територіальне відділення АМКУ на Харківщині повідомило, що відкрило справу стосовно змови між ТОВ «НВО «Східбуд» й ТОВ «Вентто» під час проведення державних закупівель. Також ці дві фірми є фігурантами кримінального провадження – правоохоронці підозрюють, що фірми є фіктивними й створені для ухилення від сплати податків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банкіри пропонують притягати до кримінальної відповідальності за фіктивне банкрутство.

Коментарі
Додати коментар