До новин

Розпочався черговий раунд виплат вкладникам збанкрутілого банку «Юнісон»

13 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Розпочався черговий раунд виплат вкладникам збанкрутілого банку «Юнісон»

З 11 жовтня 2016 року неплатоспроможне ПАТ «Банк «Юнісон» почало виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився до 11 вересня 2016 року включно.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також фінустанова продовжує виплати коштів вкладникам за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився раніше, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки).

Виплати вкладникам здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом гарантування банку «Юнісон» з ринку, але не більше 200 тисяч гривень. Вклади в іноземній валюті перераховуються в національну валюту України за офіційним курсом гривні, встановленим Національним банком України до іноземних валют на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації ПАТ.

Виплати коштів здійснюються через відділення банку «Юнісон». Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам попередньо необхідно зателефонувати до контакт-центру фінустанови для призначення дати виплат.

Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 11 вересня 2016 року, буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду та у відділеннях даного банку.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк «Юнісон» неплатоспроможним.

2 серпня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність віднесення банку «Юнісон» до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку «Юнісон» становив 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.

Коментарі
Додати коментар