До новин

Дельта Банку вдалося відновити важливі функції

21 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Дельта Банку вдалося відновити важливі функції

Дельта Банк відновив реєстрацію іпотеки і накладення обтяження на об’єкти застави, які намагались вивести шахрайським шляхом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Зокрема, у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно були поновлені записи щодо реєстрації іпотеки та реєстрації обтяжень об’єктів нерухомого майна, що передані в іпотеку Дельта Банку, які група позичальників намагалась вивести із банку шахрайським шляхом.

Фонд гарантування повідомляв про цей випадок, коли внаслідок фальсифікації документів та шахрайських дій виник ризик втрати активів АТ «Дельта Банк» у вигляді забезпечених високоліквідною іпотекою кредитів на суму близько 450 млн грн.

За фактом виявленого правопорушення Дельта Банк подав заяву до Печерського відділення поліції Києва про вчинення кримінального правопорушення.

Крім того, банк подав апеляційну скаргу на рішення Залізничного районного суду Львова по справі із клопотанням про поновлення строків апеляційного оскарження, за якою відкрите апеляційне провадження.

Також Дельта Банк повідомив про ситуацію і Міністерство юстиції України. До відомства було подане клопотання з проханням приділити особливу увагу діям державних реєстраторів щодо здійснення реєстраційних дій, спрямованих на відчуження або накладення обтяжень на користь третіх осіб на спірне нерухоме майно, що є іпотекою.

Незважаючи на всі ці заходи, працівники банку отримали інформацію, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно почали проводитись операції з припинення обтяження іпотекою об’єктів спірного нерухомого майна. Крім того, проводились дії, які були скеровані на відчуження застави та накладались нові обтяження третіх осіб.

У ФГВФО зазначили, що за результатом здійснення банком комплексу заходів вдалось зупинити вказані протиправні дій та відновити втрачені його права на вказане майно.

Коментарі
Додати коментар