До новин

У США підтримали зусилля НБУ з очищення української банківської системи

24 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
У США підтримали зусилля НБУ з очищення української банківської системи

Посол США в Україні Марі Йованович привітала зусилля Нацбанку, направлені на виведення з ринку країни проблемних банків.

Про це вона заявила під час зустрічі з головою НБУ Валерією Гонтаревою, передає прес-служба регулятора.

За даними інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація, на переговорах сторони обговорили поточний статус реформи фінансового сектору та внесок у нього центрального банку, макроекономічну ситуацію в Україні, а також подальші кроки НБУ у відновленні кредитування та послаблення валютних обмежень в країні.

«Ми рішуче підтримуємо зусилля голови НБУ з очищення українського банківського сектору. Україна потребує надійної банківської системи для фінансування бізнесу, що допоможе країні досягти свого повного потенціалу і зайняти своє місце серед процвітаючих європейських країн», - заявила Йованович.

У відповідь Гонтарева подякувала послові США за всебічну підтримку, запевнивши, що НБУ націлений виконувати свої зобов’язання за меморандумом між Україною та Міжнародним валютним фондом.

«Жодні обставини та інсинуації не змусять центральний банк зійти з дороги реформ фінансового сектору. Із 2014 року загрозою для майбутнього країни став зовнішній ворог. Проте ми вистояли та вже відновлюємо макроекономічну стабільність. А зараз її намагається підірвати внутрішній ворог – українські популісти серед політикуму та бізнесу. Команда НБУ не дозволить популізму повернути економіку України в темні 90-ті!» - запевнила Гонтарева.

Коментарі
Додати коментар