До новин

У Дніпропетровську діє схема доведення до банкрутства ЖЕКів

20 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
У Дніпропетровську діє схема доведення до банкрутства ЖЕКів

Начальник управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Михайло Лисенко заявив, що у місті успішно діє схема банкрутства районних комунальних виробничих житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств (КП ЖРЕП).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на видання "Дніпро вечірній".

Лисенко розповів, що спочатку підприємства доводяться до банкрутства, а потім вже через мирову угоду вони погашають свої борги не грошовими коштами, а власним майном, в даному випадку - нерухомістю.

"Більше 80% об'єктів було виведено через мирову угоду, коли заборгованість за кредитами погашається майном, причому, через сесію міськради це не проводиться, - зазначив Михайло Лисенко - Таким чином, з власності міської громади у власність приватних підприємств були виведені більше 47 об'єктів тільки в Амур-Нижньодніпровському районі. Причому, великою площею - від 200 до 900 квадратних метрів. Тепер приватники здають ці об'єкти тим же ЖЕКам в оренду і за пристойну оплату, від 2,5 - 8 тис. гривень на місяць"

Лисенко впевнений, що таких об'єктів у Дніпропетровську вже більше півтисячі і налагоджена технологія продовжує діяти й далі. У 4-х районах міста вже пройшла реорганізація, яка, за словами Михайла Лисенка, дозволила районним КП ЖРЕП розрахуватися з боргами і налагодити прибуткову роботу. А в Амур-Нижньодніпровському, Ленінському, Індустріальному та Жовтневому районах КП ЖРЕП вже визнані банкрутами і знаходяться під керівництвом арбітражних керуючих.

"Тепер Керівникам міста не надається ніяких звітів і даних про діяльність цих комунальних підприємств, тому необхідно терміново переводити всю наявну у них нерухомість, поки вона не відчужена, у власність управління житлового господарства міськради, яке не веде господарської діяльності і тому забрати у нього якесь майно юридично неможливо", - пропонує чиновник.

Депутати міської ради попросили Михайла Лисенка надати детальнішу інформацію по всіх цих об'єктах, щоб офіційно звернутися до правоохоронних органів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Волинській області ліквідується половина комунальних підприємств.

Коментарі
Додати коментар