До новин

Визначено юрфірми, які будуть захищати інтереси банків-банкрутів

26 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Визначено юрфірми, які будуть захищати інтереси банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб обрав 28 юридичних компаній для стягнення боргів з позичальників збанкрутілих банків та захисту інтересів і прав таких банків у судах України та іноземних судах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

За даними фонду, ці компанії пройшли плановий кваліфікаційний відбір третіх осіб за напрямом діяльності «юридичні консультанти» (у тому числі «робота з активами»). І це – результати лише першої «хвилі» кваліфікації. 31 жовтня Фонд гарантування планує розпочати додатковий відбір юридичних консультантів.

Зазначається, що усі обрані юрособи відповідають усім критеріям, визначеним документацією кваліфікаційного відбору, та можуть залучатися для надання юридичних послуг неплатоспроможному банку або банку, що ліквідується.

Перелік відібраних компаній, затверджений рішенням виконавчої дирекції Фонду, можна переглянути за посиланням.

Цього року юридичні консультанти обирались для надання трьох видів послуг: «стягнення простроченої заборгованості позичальників та інших боржників банку», «представництво інтересів та захист прав неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються, в судах України» та «представництво інтересів та захист прав неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються, в судах іноземної юрисдикції та міжнародних арбітражах».

Претенденти могли брати участь у відборі як за всіма видами юридичних послуг, так і за будь-яким окремим. Кілька компаній пройшли відбір на надання одразу кількох видів послуг.

Про початок додаткового кваліфікаційного відбору юридичних консультантів буде офіційно оголошено на сайті фонду.

Коментарі
Додати коментар