До новин

Вкладники банків-банкрутів оголосили ультиматум владі

28 жовтня, 2016
Банкрутство фінустанов
Вкладники банків-банкрутів оголосили ультиматум владі

Представники ініціативної групи з громадських організацій ошуканих вкладників банків разом з нардепами фракції «Батьківщина» оголосили ультиматум владі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву на спільному брифінгу лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко та представників ГО, що об’єднують вкладників різних банків, які постраждали від їх закриття та банкрутства.

Однією з основних вимог «Ультиматуму Зборів ошуканих споживачів фінансових послуг» є відставка голови НБУ Валерії Гонтаревої та порушення кримінальної справи за фактами, оголошеними у ЗМІ, що призвели до «згубних» наслідків і мають «ознаки кримінального злочину».

Вимагається також звільнення з посади директора Фонду гарантування вкладів, створення ТСК з перевірки зловживань при реалізації активів неплатоспроможних банків, а також внесення змін до законодавства, яке допоможе повернути кошти ошуканим вкладникам та стабілізувати фінансову сферу в країні.

Як зазначається в документі, у випадку невиконання цих вимог Збори «залишають за собою право на проведення масових акцій протесту на захист інтересів ошуканих споживачів фінансових послуг».

Коментарі
Додати коментар