До новин

«Миколаївелектротранс» на межі банкрутства

04 листопада, 2016
Банкрутство підприємств
«Миколаївелектротранс» на межі банкрутства

Комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» збанкрутує, якщо депутати не виділять 8 мільйонів гривень на погашення заборгованості підприємства перед Пенсійним фондом України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «День».

В разі несплати боргів в місті паралізується рух трамваїв і тролейбусів. До того ж непогашення боргу може призвести до арешту майна підприємства. Про це повідомив заступник міського голови Юрій Степанець під час засідання планово-бюджетної комісії Миколаївської міськради.

З 2006 року підприємство заборгувало пенсії співробітникам «Електротрансу», які, за законодавством, вийшли на пенсію раніше за встановлений термін. Пенсійний фонд виплачував водіям міського електротранспорту пенсії при тому, що відповідних відрахувань до міського бюджету від КП не надходило. Депутати бюджетної комісії припустили, що водії електротранспорту знову можуть вийти на страйк.

«Я неодноразово вів переговори з державною виконавчою службою та Державним пенсійним фондом з проханням, щоб майно КП не арештовували. За трудовим законодавством, водії транспортних засобів йдуть на пенсію на 5 років раніше, тобто в 55 років», - зазначив заступник мера Миколаєва Юрій Степанець.

За словами Юрія Степанця КП «Миколаївелектротранс» заплатило 9 мільйонів гривень податків за 2016 рік.

«Хотілося б все-таки зробити зауваження керівництву підприємства щодо того, що від них не було ініціативи в частині погашення заборгованостей. Наприкінці минулого року було достатньо коштів, щоб виплатити борги. У серпні цього року були пропозиції, які виносилися на сесію міськради, але від підприємства пропозицій не було. Це камінь у город керівництва. Проблема, яка існувала не один рік, могла б уже сьогодні розв’язатись», - резюмував голова бюджетної комісії Олександр Бернацький.

Депутати не прийняли жодних рішень і тепер питання буде вивчено заступниками міського голови, обговорено з юристами і тільки після цього народні обранці ухвалять рішення, яким чином можна вирішити проблему КП.

Крім того, керівництво комунального підприємства попросило депутатів міської ради компенсувати 5 мільйонів 700 тисяч гривень на виплату зарплат співробітникам, мотивуючи це підвищенням тарифів на електроенергію. У цьому питанні члени комісії більшістю голосів підтримали виділення необхідних коштів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Херсонелектротранс» спробує уникнути банкрутства.

Коментарі
Додати коментар