До новин

Нацкомфінпослуг виключила з держреєстру СК «ЕККО», стосовно керівництва якої відкрито кримінальне провадження

09 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
Нацкомфінпослуг виключила з держреєстру СК «ЕККО», стосовно керівництва якої відкрито кримінальне провадження

Нацкомфінпослуг виключила ПРАТ «Страхова компанія «ЕККО» з Державного реєстру фінансових установ та анулювала свідоцтво про його реєстрацію.

Відповідне розпорядження № 2750 Комісія прийняла 1 листопада 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Форіншурер».

Раніше регулятор ухвалив рішення анулювати ліцензію СК на здійснення добровільного страхування життя за результатами позапланової перевірки, яка проводилася за заявою тимчасового адміністратора з 23 травня по 3 червня.

Нацкомфінпослуг 26 квітня вирішила ввести тимчасову адміністрацію в СК «ЕККО» у зв'язку з надходженням понад 128 скарг від споживачів на страховика за перший квартал 2016 року.

У зв'язку з завершенням 24 червня повноважень тимчасової адміністрації Нацкомфінпослуг на своєму сайті оприлюднила інформацію із закликом до акціонерів компанії вжити всі передбачені чинним законодавством заходи для продовження безперервної роботи страховика.

Шевченківське райуправління поліції Головного управління Національної поліції у Києві відкрило кримінальне провадження стосовно СК «ЕККО». Відомості внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на другий квартал 2016 року 39,95% акцій страховика належало українському ТОВ «Альфа-Брокер Р. М. Б. Х.», єдиним власником якого є компанія Bim Trade (Великобританія), а кінцевим бенефіціаром – мешканка Києва Юлія Оверченко. Ще 33,82% статутного капіталу СК володіло фізична особа (Австрія).

Раніше повідомлялося, що станом на грудень 2015 року 33,82% акцій страховика належала жителю Австрії Якобу Куессу. Згідно з Єдиного держреєстру Міністерства юстиції, він виступає кінцевим бенефіціаром компанії. Я. Куесс також обіймав посаду голови наглядової ради СК до листопада 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Нацкомфінпослуг перевіряє діяльність проблемної страхової компанії «ЕККО».

Коментарі
Додати коментар