До новин

Банк «Конкорд» прокоментував кримінальне провадження Нацполіції

14 листопада, 2016
Резонансні справи
Банк «Конкорд» прокоментував кримінальне провадження Нацполіції

11 листопада прес-служба банку «Конкорд» прокоментувала питання щодо повідомлення про кримінальне провадження №32015100000000248, досудове слідство по якому (згідно з ухвалою Печерського райсуду м. Києва від 19 жовтня) веде Головне слідче управління Нацполіції.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс»

«Офіційно повідомляємо, що ПАТ «АКБ «КОНКОРД» веде правомірну господарську діяльність, яка відповідає вимогам НБУ. Банк чітко дотримується вимог українського та міжнародного законодавства з питань фінансового моніторингу», - запевняють у банку.

Стосовно кримінального провадження прес-служба навела низку фактів: провадження датується 2015 роком, але офіційно звинувачення банку або працівникам банку не висунуто; не було викликано жодного представника банку на допит; слідчим у цій справі не було здійснено жодної слідчої дії; протягом року не було запитів по касі, вилучень та арештів; банк жодного разу не отримував від правоохоронних органів запитів на подання інформації та пояснень;

«Більшість компаній, які зазначені в проваджені не мають ніякого відношення до ПАТ «АКБ «КОНКОРД» і не є клієнтами банку, ще є компанії, які не користувались рахунками «ПАТ «АКБ «КОНКОРД». Також в переліку є компанії, яким було відмовлено в підтриманні ділових відносин після фінансового моніторингу банку», - наголошують у фінустанові.

Нагадаємо, згідно ухвали Печерського райсуду м. Києва від 19 жовтня, Головне слідче управління Нацполіції проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні №32015100000000248, зареєстрованому 02.10.2015 в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за фактами «зловживання службовими особами ПАТ «АКБ «Конкорд» своїм службовим становищем та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), фіктивного підприємництва, порушення порядку ведення бази даних про вкладників або порядку формування звітності, доведення банку до неплатоспроможності».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ГПУ взялася за екс-голову правління збанкрутілого банку «Фінанси та кредит».

Коментарі
Додати коментар