До новин

ФГВФО шукає банк, що погодиться вивести з ринку неплатоспроможний Артем-Банк

21 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО шукає банк, що погодиться вивести з ринку неплатоспроможний Артем-Банк

Фонд гарантування вкладів фізосіб розпочав конкурс на визначення приймаючого банку, зацікавленого прийняти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного ПАТ «Артем-Банк».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

НБУ 15 листопада 2016 року прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства «АРТЕМ-БАНК» до категорії неплатоспроможних.

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку осіб, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Зацікавлені банки у разі прийняття виконавчою дирекцією Фонду рішення про те, що найменш витратним для Фонду способом виведення неплатоспроможного банку з ринку є спосіб, визначений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», можуть прийняти участь у конкурсі щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону (з урахуванням статті 421 Закону).

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 16.11.2016 за даними звітності неплатоспроможного банку складала 179 280 621,19 грн.

Банк, який планує брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, зобов’язаний подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в Артем-Банк введено тимчасову адміністрацію.

Коментарі
Додати коментар