До новин

Суд поновив «найбрудніший» банк спонсора «Батьківщини» - Гонтарева

25 листопада, 2016
Резонансні справи
Суд поновив «найбрудніший» банк спонсора «Батьківщини» - Гонтарева

Суд поновив діяльність банку «Велес», який був виведений Нацбанком з ринку через шахрайські дії і належить «гаманцю» Юлії Тимошенко Костянтину Бондарєву.

Про це в ході брифінгу заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарева, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ви можете побачити цей банк «Велес», це був, мабуть, найбрудніший банк з цього списку банків з відмивання коштів. Тому що тільки цьому банку Національний банк завадив останнього року в виведенні майже півмільярда доларів за фіктивними контрактами», – сказав вона.

Гонтарева нагадала, що банк належить депутату шостого і сьомого скликань Верховної Ради Костянтину Бондарєву, якого вона назвала спонсором партії «Батьківщина».

Крім того, за словами голови Нацбанку, суди поновили діяльність банку «Союз», який також був виведений з ринку за шахрайство.

«Цього року ці суди нас змогли здивувати», – обурилась голова регулятора.

Гонтарева запевнила, що Нацбанк не допустить діяльність цих банків і закликала правоохоронців зайнятися ними.

Як відомо, раніше Бондарєв опосередковано контролював понад 80% акцій банку «Велес», хоча напряму йому належало лише 1,41% акцій. В жовтні 2015 року Нацбанк дозволив Бондарєву збільшити свою частку до 32,59%.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у червні 2016 року апеляційний суд погодив ліквідацію банку «Велес».

Коментарі
Додати коментар