До новин

Порушено справу проти керівництва збанкрутілого ВіЕйБі Банку

13 грудня, 2016
Резонансні справи
Порушено справу проти керівництва збанкрутілого ВіЕйБі Банку

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження проти службових осіб та власника ПАТ «ВіЕйБі Банк» Олега Бахматюка за підозрою у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

В НБУ наголошують, що схвалюють відкриття прокуратурою міста Київ кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (розкрадання в особливо великих розмірах) щодо можливих неправомірних дій службових осіб  ПАТ «ВіЕйБі Банк», а також власника цього банку Олега Бахматюка.

За даними прокуратури, проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції у місті Київ. 

Кримінальне провадження було відкрито за зверненням Національного банку України.

«Національний банк підтримує такі дії прокуратури та висловлює сподівання, що кримінальні провадження  найближчим часом будуть відкриті й проти  інших керівників та власників  неплатоспроможних банків, які також порушили закон. Дана справа має стати початком посилення роботи правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності власників та топ-менеджерів неплатоспроможних банків», - йдеться у прес-релізі регулятора.

Нагадаємо, у 2015 році було прийнято  Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб», який посилив  відповідальність топ-менеджерів та власників банку за доведення його до неплатоспроможності. Зокрема, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам, то карається обмеженням волі на строк від 1до 5 років.

Олег Бахматюк опосередковано володіє банками «ВіЕйБі» та «Фінансова Ініціатива» через ТОВ «Інвест-Сервіс» та Quickcom Limited.

20 листопада 2014 року Правління Національного банку України прийняло постанову про віднесення ПАТ «ВіЕйБі Банк» до категорії неплатоспроможних, а  19 березня 2015 року -  про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ долучається до пошуку винних у доведені банків до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар