До новин

В Дельта Банку опинилися заблокованими понад 50 млн грн біржі ПФТС

23 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
В Дельта Банку опинилися заблокованими понад 50 млн грн біржі ПФТС

Біржа ПФТС постраждала від банкрутства Дельта Банку - до введення в банк тимчасової адміністрації майданчик не диверсифікував свої активи і зберігав в "Дельті" майже дві третини своїх заощаджень - 52,2 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinMaidan.

Тепер один з найбільших біржових майданчиків – фондова біржа ПФТС (посідає 2-е місце на ринку після «Перспективи») – може повернути свій вклад тільки в ході ліквідації банку.

ПФТС відкрила депозит в "Дельті" в лютому 2013 року терміном на один рік. Ставка за вкладом становила 16,5%. У 2014 році вклад продовжувався кілька разів. Останню додаткову угоду до договору було укладено 30 грудня – депозит з прибутковістю 23% було розміщено до 15 січня 2015-го. Однак по закінченню терміну банк не повернув депозит. Тому 22 січня біржа ПФТС звернулася до Госпсуду Києва з вимогою повернути 50 млн грн і відсотки за період з 10 листопада 2011 року до 20 січня 2015-го на загальну суму 2,23 млн грн.

Але обставини змінилися кардинальним чином, коли в Дельта Банк було введено тимчасову адміністрацію. Тому у судді не було вибору, і він 7 квітня відмовив біржі ПФТС у задоволенні позову. Він послався на те, що "задоволення вимог кредиторів банку, в який введено тимчасову адміністрацію, здійснюється виключно в процесі ліквідації банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ упіймав керівництво Дельта Банку на порушенні законодавства.

Коментарі
Додати коментар