До новин

Фідобанк просить НБУ визнати проблемним Укрінбанк

28 квітня, 2015
Банкрутство фінустанов
Фідобанк просить НБУ визнати проблемним Укрінбанк

Український інноваційний банк, що входить в групу "великі" згідно з класифікацією Національного банку України, не може повернути іншим учасникам фінансового ринку взяті раніше міжбанківські кредити, йдеться у листі ПАТ "Фідобанк"до НБУ. У зв'язку з цим фінустанова простить віднести Укрінбанк до категорії проблемних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

Фідобанк, що також називає себе кредитором Укрінбанку, надіслав копії свого листа керівництву Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як випливає з документа, Укрінбанк не може повернути Фідобанку взяті в минулому році міжбанківські кредити на суму 48,7 млн грн. Термін повернення коштів настав ще 15 квітня 2014 р., але Укрінбанк не виконав свої зобов'язання щодо повернення коштів.

16 квітня поточного року Фідобанк, як повідомляється в листі регуляторам, направив претензію-вимогу про необхідність виконання прострочених зобов'язань. Представники Укрінбанку офіційно підтвердили своїми підписами отримання претензії, але зобов'язання так і не були виконані.

У зв'язку з цим Фідобанк звертає увагу керівництва НБУ і ФГВФО, що дії Укрінбанку є підставою для його віднесення до категорії проблемних.

"Згідно з абзацом п'ятим статті 75 Закону України "Про банки і банківську діяльність" одним з критеріїв для віднесення банку до категорії проблемних є невиконання банком вимоги вкладника або іншого кредитора, строк якої настав п'ять і більше робочих днів тому", - йдеться у зверненні банкірів на адресу керівництва Нацбанку і Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Згідно з офіційною інформацією Національного банку України, оприлюдненій на сайті регулятора, в квітні поточного року банк вже двічі звертався до НБУ за отриманням стабілізаційних кредитів.

Згідно з офіційною квартальною звітністю банку, обсяг клієнтських коштів в Укрінбанку становить 5,7 млрд грн, з яких 3,1 млрд - кошти вкладників-фізосіб.

Коментарі
Додати коментар