До новин

Технічний дефолт «Укрзалізниці» не вплине на її зобов’язання перед банками

13 травня, 2015
Резонансні справи
Технічний дефолт «Укрзалізниці» не вплине на її зобов’язання перед банками

Міністерство фінансів підкреслює, що оголошення Державною адміністрацією залізничного транспорту України («Укрзалізниця») дефолту по її внутрішніх боргових зобов’язаннях не вплине на її зобов’язання перед державними Укрексімбанком та Ощадбанком.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мінфіну.

При цьому там підкреслили, що в майбутньому деякі зобов’язання перед Ощадбанком мають бути включені в процес реструктуризації, але це не створить матеріальних проблем для банку через невеликий обсяг боргу «Укрзалізниці» перед ним.

Згідно із повідомленням, «Укрзалізниця» проведе реструктуризацію свого приватного боргу, включаючи єврооблігації обсягом $500 млн, що включені до загального процесу реструктуризації боргу у рамках програми, що має підтримку МВФ.

У міністерстві також зазначили, що «Укрзалізниця» оголосила дефолт по внутрішньому боргу, який не входить до периметру боргової операції, погодженої у рамках програми МВФ. В той же час, цей дефолт демонструє макроекономічні виклики, що стоять перед Україною, та потребу в успішному досягненні угоди щодо боргової операції, що також відповідає домовленостям України з МВФ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, вчора «Укрзалізниця» оголосила технічний дефолт.

Коментарі
Додати коментар