До новин

Укркомунбанк визнано неплатоспроможним

14 травня, 2015
Банкрутство фінустанов
Укркомунбанк визнано неплатоспроможним

Національний банк України 13 квітня 2015 року відніс «Український комунальний банк», що належить екс-регіоналу Олександру Єфремову, до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Враховуючи ситуацію, що склалася у Луганську у зв’язку із проведенням антитерористичної операції, наявністю загрози життю та здоров’ю працівників і клієнтів, а також неможливістю здійснення діяльності через технічні проблеми, ПАТ «Укркомунбанк» було прийнято рішення про тимчасове призупинення діяльності.

«До Національного банку України надходили численні скарги клієнтів цього банку стосовно невиплати або неперерахування коштів», - розповіли у прес-службі.

Регулятор зазначив, що фінустанова віднесена до категорії неплатоспроможних, бо не виконувавала більше 10% своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами протягом 10 робочих днів поспіль, також із моменту призупинення діяльності акціонери та керівництво Укркомунбанку не вжили належних заходів для приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів НБУ.

«Український комунальний банк» (Луганськ) працює на ринку України з 10 серпня 1993 року та входить до групи невеликих фінансових установ.

За даними НБУ, у банку відсутні власники значної частини акцій, але бенефіціарним власником Укркомунбанку є Олександр Єфремов.

Нагадаємо, станом на сьогоднішній день у категорії неплатоспроможних перебуває 14 банків, у стадії ліквідації – 41 банк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ почав ліквідацію Укрбізнесбанку.

Коментарі
Додати коментар