До новин

Здатність НБУ підтримувати ліквідність банків знижується, - S&P

14 травня, 2015
Банкрутство фінустанов
Здатність НБУ підтримувати ліквідність банків знижується, - S&P

Національний банк України (НБУ) продовжить надавати підтримку українським банкам у вигляді кредитів і позик, але здатність регулятора підтримувати систему таким чином знижується.

Про це розповіли у прес-службі міжнародного рейтингового агентства Standard & Рoor's (S&P), повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

Експерти агентства також застерігають про те, що наслідки суверенного дефолту для банківського сектора країни можуть бути вкрай негативними.

У повідомленні також говориться, що агентство вважає невизначеною можливість надання державної підтримки українським банкам з метою обслуговування та погашення їхнього валютного боргу. Все із-за обмежених валютних резервів комерційного боргу по єврооблігаціях.

Більше того, механізми валютного контролю та обмеження на зняття роздрібних депозитів в національній та іноземній валюті, введені НБУ більше року тому, зараз не дають агентству підстав для присвоєння українським банкам рейтингу «вибірковий дефолт» (SD). Причина в тому, що вкладники мають повний доступ до валютних вкладів шляхом конвертації їх у гривні без втрат.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів вкотре потребує дофінансування.

Коментарі
Додати коментар