До новин

Суд дозволив страховій компанії «Саламандра» залишитись на ринку

24 листопада, 2017
Резонансні справи
Суд дозволив страховій компанії «Саламандра» залишитись на ринку

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов страхової компанії «Саламандра-Україна» і скасував рішення Нацкомфінпослуг про анулювання ліцензій на здійснення страхової діяльності компанії.

Про це йдеться в рішенні Окружного адмінсуду Києва від 22 листопада, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на FInClub.

Крім того, суд зобов'язав Нацкомфінпослуг повернути страховику сплачений судовий збір в розмірі 1,6 тисяч гривень «за рахунок бюджетних асигнувань».

Нагадаємо, 29 червня Нацкомфінпослуг анулювала всі ліцензії СК «Саламандра-Україна» на здійснення страхової діяльності.

Всього у компанії була 21 ліцензія. Підставою для санкцій стали результати позапланових перевірок страховика: у встановлені терміни СК не усунула всі порушення.

В «Саламандра-Україна» не погодилися з рішенням регулятора і 7 липня звернулися в Експертно-апеляційну раду при Державній регуляторної службі (ДРС) з проханням скасувати рішення Нацкомфінпослуг про відкликання ліцензій як безпідставні і як такі, які йдуть врозріз з практикою правозастосування.

ДСР призупинила рішення регулятора, проте остаточний вердикт обіцяла винести після рішення суду.

У СК «Саламандра-Україна» відзначили, що в суді розглядається аналогічний позов про визнання незаконним рішення Нацкомфінпослуг щодо анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності СК «ДІМ Страхування».

Коментарі
Додати коментар