До новин

Наглядові ради з’являться в усіх держбанках

12 лютого, 2018
Законодавство
Наглядові ради з’являться в усіх держбанках

Hезалежні та професійні наглядові ради з’являться в усіх банківських структурах, що належать державі.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

«Головна функція Наглядової ради – щоби банк управлявся без політичного впливу, щоб він працював на виключно комерційних засадах. Приватбанк – один з перших прикладів того, як має працювати нова модель корпоративного управління в державному секторі: підприємства мають управлятися аполітично через професійні Наглядові ради з ключовим фокусом на отриманні комерційних результатів», - зазначив Данилюк.

«Тому що держава, якщо вона володіє підприємством, вона це робить для того, щоб отримувати прибуток. Це має стосуватися дуже обмеженої кількості компаній, бо решта мають бути приватизовані», - додав він.

Він зауважив, що вже рік спостерігає успішну роботу Наглядової ради Приватбанку.

«Це є прикладом для всього державного сектору і також для банківських структур, які належать державі. Наприклад, два банки, які належать державі, досі не мають сформованих Наглядових рад, що не є нормально. Це треба максимально швидко відкоригувати», - наголосив міністр.

Нагадаємо, 21 грудня минулого року Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в НБУ розповіли про жахливі наслідки у разі банкрутства Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар