До новин

ДПЗКУ відсудила у ТОВ «Східна зернова група» 2,4 млн грн

22 травня, 2015
Резонансні справи
ДПЗКУ відсудила у ТОВ «Східна зернова група» 2,4 млн грн

ТОВ «Східна зернова група» має виплатити ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» 2,38 млн гривень за рішенням суду.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Запорізької області від 6 травня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Наші гроші».

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» звернулася до суду з вимогою зобов’язати ТОВ «Східна зернова група» сплатити 2,38 млн гривень заборгованості за договором постачання біологічних активів, що складаються з витрат по проведенню робіт з обробки ґрунту, внесення добрив, придбання та посіву насіння для отримання врожаю 2012 року.

Вартість договору становила 3,92 млн грн.

Як з’ясував суд, «Східна зернова група» сплатила по договору 242 тис. грн і ще 1,64 млн грн було погашено в результаті заліку зустрічних однорідних вимог. Відтак несплаченою залишилася сума 2,04 млн грн.

Представник ТОВ «Східна зернова група» до судового засідання не з’явився. За результатами розгляду справи, суд повністю задовольнив вимоги позивача та зобов’язав виплатити ПАТ «Державній продовольчо-зерновій корпорації України» не лише заборгованість в сумі 2,04 млн грн., а й штрафні санкції, пеню та відсотки за втрати внаслідок інфляції.

Таким чином, ТОВ «Східна зернова група» має сплатити позивачу 2,38 млн грн.

Нагадаємо, Державна продовольчо-зернова корпорація України у 2014 році отримала 1,497 млн гривень збитків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МінАПК звинуватили у навмисному доведенні ДПЗКУ до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар