До новин

У ВБР запевнили, що мають ресурси, аби розрахуватися з вкладниками

26 травня, 2015
Банкрутство фінустанов
У ВБР запевнили, що мають ресурси, аби розрахуватися з вкладниками

Голова правління Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) Ганна Гурова заявила, що за період дії тимчасової адміністрації в банку частка проблемних активів у кредитному портфелі фінустанови досягла 50%, незважаючи на те, що на момент введення в банк тимчасової адміністрації даний показник не перевищував 15%.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За словами Гурової, така негативна динаміка є наслідком фактичної бездіяльності тимчасової адміністрації, оскільки практично по всім клієнтам банку не приймаються рішення про здійснення реструктуризації кредитів.

«Створюється враження, що погіршення якості кредитного портфеля Всеукраїнського банку розвитку є штучним. Вважаю, що цього, можливо, і прагне тимчасова адміністрація», - зазначила Гурова.

Як повідомляється, на сьогоднішній день сума коштів фізичних осіб, яка підлягає відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), становить 60 млн грн. При цьому загальний депозитний портфель «Всеукраїнського банку розвитку» становить 1,7 млрд грн. Голова правління підкреслила, що очевидно, що банк має достатньо ресурсів, щоб повністю розрахуватися з усіма вкладниками, причому не тільки з фізичними, але і з юридичними особами.

Гурова також зазначила, що частина активів Олександра Януковича заморожена, але він не залишає надії захистити свої інтереси в судовому порядку, причому має намір зробити це в європейських судових інстанціях.

Нагадаємо, НБУ визнав Всеукраїнський банк розвитку неплатоспроможним 27 листопада 2014 року.

В той же час акціонер банку Олександр Янукович заявив, що події навколо банку він розцінює як рейдерство і зведення політичних рахунків.

Крім того, народний депутат України Сергій Лещенко заявляв, що Олександр Янукович оберігав свій банк від проблем і заводив туди тільки «чисті» активи. За його словами, «Всеукраїнський банк розвитку» не був банкрутом, у нього 1,7 млрд грн державних облігацій та залишки на рахунках - 1,5 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у проблемного банку Януковича ВБР з’явився покупець.

Коментарі
Додати коментар