До новин

Мін′юст запустив автоматичну систему сповіщення про торги майном банкрутів

26 травня, 2015
Банкрутство підприємств
Мін′юст запустив автоматичну систему сповіщення про торги майном банкрутів

Міністерство юстиції України запустило систему автоматичного оприлюднення оголошень про проведення аукціонів з продажу майна підприємств-банкрутів та повідомлень про результати аукціонів.

Про це повідомив радник міністра юстиції Ігор Алексєєв, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, система почала діяти 15 травня.

Він також зауважив, що проблеми під час розміщення даної інформації були одними із найболючіших і негативно впливали на процедуру банкрутства.

«Процедура передбачала паперову подачу інформації, а комплектність документів перевіряв співробітник Мін′юсту. Це призводило до непоодиноких випадків некоректного ставлення до оцінки документів і відмов про оголошення аукціонів, що ставало причиною затягування та зриву торгів», - наголосив Алексєєв.

За його словами, запровадження автоматизованої електронної системи обробки і оцінки документів, які подаються на оголошення про проведення аукціону, повністю виключає суб′єктивний фактор під час прийняття рішень.

«Повністю позбавлено суб′єктивного впливу спеціалістів, які раніше робили оцінку документів. Є комп′ютеризована система, яка обробляє ці документи і, перевіряючи їхню комплектність і відповідність вимогам, які відносяться до того чи іншого пакету документів, дає погодження», - повідомив радник міністра.

Він також додав: з моменту запуску системи оброблено понад 340 повідомлень про початок проведення аукціонів.

«Ця робота направлена на спрощення життя українських підприємців і поліпшення бізнес-клімату в Україні, щоб міжнародний інвестор не боявся інвестувати кошти у вітчизняну економіку», - резюмував Алексєєв.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за 2 тижні до електронного реєстру підприємств-банкрутів звернулися за довідками 4 тис. осіб.
Коментарі
Додати коментар