До новин

Іноземні банки зменшать присутність в Україні та Росії, - S&P

04 червня, 2015
Банкрутство фінустанов
Іноземні банки зменшать присутність в Україні та Росії, - S&P

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services прогнозує скорочення обсягу діяльності іноземних банків в Україні та Росії через складну макроекономічну ситуацію в цих країнах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на агентство.

«На відміну від ситуації, що була на початку 2000-х років, іноземні банки більше не вважають, що ці ринки сприяють агресивному зростанню бізнесу. Навпаки, вони оцінюються як ринки з високим рівнем ризиків і зниженням доходів упродовж наступних кількох років», - йдеться в повідомленні.

Агентство відзначає, що, незважаючи на те, що операційна діяльність українських дочірніх структур мала негативний вплив на показники прибутковості іноземних банків і зумовила збільшення навантаження на капітал, материнські банки та банківські сектори відповідних країн зможуть впоратися з цим впливом.

S&P очікує, що Україні та Росії потрібен тривалий час для стабілізації банківського сектора.

«Беручи до уваги складне операційне середовище, ми оцінюємо перспективи зростання банківського сектору, а також підвищення якості активів та прибутковості як досить слабкі в Росії і ще більш несприятливі в Україні», - наголошується в повідомленні.

Проте S&P відзначає, що фактичний вихід іноземних банків з ринку України, найімовірніше, може виявитися ускладненим у найближчі роки через відсутність покупців, зацікавлених у придбанні таких активів.

Нагадаємо, банківська система України за підсумками січня-квітня 2015 року одержала 82,802 млрд грн збитків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за спостереженнями S&P, здатність НБУ підтримувати ліквідність банків знижується.

Коментарі
Додати коментар