До статей

Львівський осередок отримав голову Ради - Мар'яна Чорнія

06 лютого, 2020
Журналістські статті
Львівський осередок отримав голову Ради - Мар'яна Чорнія

Інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» записав ексклюзивне інтерв’ю з першим Головую Ради арбітражних керуючих Львівської області, Мар'яном Чорнієм.

Нагадаємо, у вівторок, 4 лютого 2020 року в приміщенні Господарського суду Львівської області відбувся перший в Україні регіональний установчий з’їзд арбітражних керуючих, на якому сформовано регіональний орган Національної асоціації арбітражних керуючих України – Раду арбітражних керуючих Львівської області.

Мар’яне, вас обрано Головою Ради. Скільки років Ви працюєте арбітражним керуючим? Розкажіть про свій професійний досвід?

Я працюю арбітражним керуючим з 2009 року. Починаючи з 2006 року я здійснюю незалежну професійну діяльність адвоката, у 2018 році – отримав додаткову спеціалізацію у галузі альтернативного вирішення спорів та здобув кваліфікацію медіатора. У листопаді 2019 року мені випала нагода стати членом Комітету з питань банкрутства Національної асоціації адвокатів України.

Як, на вашу думку пройшов установчий з’їзд арбітражних керуючих Львівської області?

Хочу зазначити, що це перший в Україні установчий з’їзд арбітражних керуючих, на якому утворено регіональний орган Національної асоціації арбітражних керуючих України – Раду арбітражних керуючих Львівської області. Все пройшло навіть краще, ніж ми могли передбачити, всі присутні арбітражні керуючі проявили велику зорганізованість, взаєморозуміння один до одного та бажання розвивати професію арбітражного керуючого, її імідж, про що свідчила несподівано висока явка на з’їзді. В результаті нашої плідної праці  моїм заступником обрано Олега Босака, а до складу Ради увійшли Володимир Козій, Руслан Пурій та Юлія Москва.

Як ви оцінюєте організацію установчого з’їзду?

Арбітражними керуючими, місцезнаходження контори (офісу) яких знаходиться у Львівській області, на адресу Ради арбітражних керуючих України направлено письмову вимогу про проведення установчого з'їзду арбітражних керуючих регіону. Вимога підписана 6 арбітражними керуючими із 51, місцезнаходження контори (офісу) яких знаходиться у Львівській області.

До складу робочої групи з питань організації і проведення установчого з’їзду запропоновано включити арбітражних керуючих: Тараса Гупала, Віталія Коваля, Володимира Козія, Юрія Мельника, Андрія Надлонка, Мар’яна Чорнія.

Вдячні за Допомогу й підтримку в проведенні установчого з’їзду, Голові Господарського суду Львівської області Михайлу Юркевичу.

Також, висловлюємо подяку за участь в установчому з’їзді та підтримку Голові Ради арбітражних керуючих України - Миколі Лукашуку, члену Ради арбітражних керуючих України, експерту проєкту Європейського Союзу «Право–Justice» - Сергію Донкову, Начальнику Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) – Юрію Добошу, члену Ради арбітражних керуючих України – Андрію Надлонку, ну і звичайно ж, нашому найстаршому за віком учаснику установчого з’їзду, арбітражному керуючому - Сидораку Олексію.

Які питання зараз стоять на порядку денному? Що Ви плануєте зробити найближчим часом?

Як окреме завдання Ради арбітражних керуючих Львівської області (регіонального органу Національної асоціації арбітражних керуючих України), вважаю за необхідне виокремити підвищення професіонального рівня та розвиток професії арбітражного керуючого не лише у Львівській області, а й в Україні загалом. Ми, спільно із усіма органами Національної асоціації арбітражних керуючих України, спрямовуватимемо свою діяльність  на вирішення, спільних для всіх арбітражних керуючих, проблемних та нагальних питань.

Робота Ради повинна відповідати потребам усіх арбітражних керуючих Львівщини, адже, це дозволить, в подальшому, представляти їхні інтереси у відносинах із державою, захищатиме їх у відносинах із учасниками судових процедур, виступатиме їхнім голосом у органах державної влади, і не тільки.

Ми плануємо створити сторінку Ради у соціальній мережі Facebook та telegram-канал, у яких матимемо можливість оприлюднювати новини, проекти документів, інформацію про вже прийняті рішення.

Окрім вищезазначеного, Рада арбітражних керуючих Львівської області буде

забезпечуватиме виконання рішень з’їзду арбітражних керуючих Львівської області, з’їзду арбітражних керуючих України та Ради арбітражних керуючих України та здійснюватиме контроль за їх виконанням. Також плануємо утворити інші регіональні органи Асоціації та затвердити положення про такі органи. Маємо на меті забезпечувати здійснення інформаційної політики, будемо надавати територіальному органу державного органу з питань банкрутства кандидатури арбітражних керуючих для залучення їх під час проведення перевірок арбітражного керуючого. Сприятимемо територіальному органу державного органу з питань банкрутства в реалізації повноважень у сфері банкрутства (неплатоспроможності). Будемо брати участь в здійсненні заходів з підготовки та підвищення кваліфікації арбітражних керуючих, організовуватимемо перевірку оприлюдненої інформації, що принижує честь і гідність, ділову репутацію арбітражних керуючих. Виконуватимемо інші повноваження відповідно до Кодексу, Статуту, рішень з’їздів арбітражних керуючих України, Ради арбітражних керуючих України, з'їзду арбітражних керуючих Львівської області.

В свою чергу, я, як Голова Ради, забезпечуватиму скликання та проведення засідань ради арбітражних керуючих Львівської області, представлятиму арбітражних керуючих Львівської області, вживатиму заходи щодо забезпечення гарантій діяльності арбітражних керуючих, захисту професійних і соціальних прав арбітражних керуючих, забезпечуватиму проведення перевірки оприлюдненої інформації, що принижує честь і гідність, ділову репутацію арбітражних керуючих, у разі її недостовірності вживатиму заходів для її спростування, забезпечуватиму розгляд в порядку, визначеному законодавством звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації.

Коментарі
Додати коментар