До новин

Банк «Фінанси та Кредит» отримав від держави стабкредит на 750 млн грн

15 червня, 2015
Санація
Банк «Фінанси та Кредит» отримав від держави стабкредит на 750 млн грн

Національний банк України надав публічному акціонерному товариству «Банк «Фінанси та Кредит» стабілізаційний кредит на суму 750 млн гривень терміном на два роки.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Рішення про підтримку ліквідності цього банку було прийнято правлінням Національного банку України (постанова № 367/БТ від 10 червня 2015 року) з метою забезпечення своєчасного виконання ним зобов’язань перед вкладниками – фізичними особами», - йдеться у повідомленні.

В НБУ підкреслили, що підтримка цього банку зумовлена тим, що в ньому зосереджено 4% від обсягу вкладів фізичних осіб у банківській системі та 2,7% активів банківської системи, а сама фінансова установа належить до першої групи банків України за розміром активів.

За інформацією НБУ, банк «Фінанси та Кредит» як забезпечення за цим кредитом надав Нацбанку нерухоме майно та фінансову поруку власника істотної участі в банку.

«Головним пріоритетом діяльності Національного банку України є підтримка фінансової стабільності і ліквідності банківської системи. Ми підтримуємо АТ «Банк «Фінанси та Кредит» тому, що бачимо чітке виконання узгодженої з Національним банком України програми докапіталізації. Ця програма реалізовується акціонерами банку за підсумками проведеного раніше стрес-тестування. Крім того, акціонери банку додатково нарощують статутний капітал банку на 1 972 млн. грн. уже у червні та мають зобов’язання суттєво зменшити кредитний портфель банку протягом липня цього року», - прокоментувала ухвалене рішення голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ за місяць надав банкам кредитів на 3,6 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар