До новин

Збанкрутілий SsangYong врятують на батьківщині

12 січня, 2022
Санація
Збанкрутілий SsangYong врятують на батьківщині

Збанкрутілого автовиробника SsangYong врятують на батьківщині - його візьме під контроль південнокорейська компанія на чолі з Edison Motors.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Motor Media Review.

Компанія SsangYong заявила про дефолт за боргами наприкінці 2020-го року, після того, як індійська фірма Mahindra & Mahindra, що володіла нею, в період падіння продажів і пандемії відмовилася виділити збитковій південнокорейській компанії кошти для розвитку.

Пізніше Сеульський суд у справах про банкрутство ввів у SsangYong зовнішнє управління, наклав мораторій на розпродаж активів, через що почався пошук потенційних покупців частки Mahindra & Mahindra (74,65%) у південнокорейській компанії. Покупцем виробника став консорціум на чолі з Edison Motors.

Днями з’явилася інформація про те, що суд схвалив угоду. Сума угоди склала 256 млн доларів за актуальним курсом. Згодом консорціум отримає 95% акцій SsangYong.

Нагадаємо, інтереси SsangYong Motor в Україні представляла автомобільна компанія «АІС», яка на базі Кременчуцького автозбирального заводу здійснювала крупновузлову збірку автомобілів SsangYong, зокрема моделей Kyron, Actyon, Korando та Rexton.

Коментарі
Додати коментар