До новин

Хабар за згоду на санацію: до суду піде справа про підкуп керівника порту «Чорноморськ»

10 січня, 2022
Санація
Хабар за згоду на санацію: до суду піде справа про підкуп керівника порту «Чорноморськ»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у березні скерує до суду кримінальне провадження за підозрою колишнього директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігоря Шевченка та його пособника в одержанні неправомірної вигоди, оскільки їм обмежили строки на ознайомлення з розслідуванням.

Таке рішення 29 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на «Слово і діло».

13 вересня 2021 року НАБУ і САП завершили розслідування справи Шевченка з пособником і відкрили їм матеріали слідства. Однак, на думку органів правопорядку, сторона захисту зволікає з процедурою. Тому вони просили обмежити захист у часі до 17 січня. Водночас адвокати заперечували проти задоволення клопотання.

«Клопотання детектива – задовольнити частково. Встановити стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 1 березня 2022 року включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував Шевченка з альтернативою 2,1 млн грн застави.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру.

Коментарі
Додати коментар